Hoe meet ik mijn pols op?


Herken je dat, je ziet ergens een leuk armbandje maar hij is of te groot of te klein. Dit is een van de redenen waarom ik mijn eigen armbandjes ben gaan maken. Ik heb namelijk een smalle pols. De meeste armbandjes zijn mij daarom ook altijd te groot. Daarom vind ik het ook belangrijk dat de armbandjes die je bij mij besteld ook echt passen  De armbanden zo als de tekstarmbanden en story armbanden zijn geschikt voor bijna alle polsen. De armbanden die geregen zijn op elastiek niet. Om er voor te zorgen dat je de juiste maat besteld, ga ik je uitleggen hoe je de goede maat voor je armband kunt meten.


De makkelijkst manier om je pols op te meten is met een meetlint. Leg de meetlint om je pols net onder het knobbeltje van je hand. zorg er voor dat het meetlint niet te los of te strak zit. Nu kun je jouw omtrek af lezen.

Mijn omtrek is 16cm

Tel nu 2 cm bij je polsomtrek op. Dit is de maat van de armband die je moet hebben
Hou je van strakke armbandjes tel dan 1cm bij je polsomtrek op. Wil je dat je armband lekker los zit tel dan 3cm bij je polsomtrek op.

Heb je nou geen meetlint in huis. Print dan de gratis printable uit en volg de stappen

Klik hier

Stap 1: Print de tool op originele grootte uit.
Stap 2: Meet voor de zekerheid met een liniaal na of de tool klopt.
Stap 3:  Knip de tool uit.
Stap 4: Leg de tool om je pols net onder het knobbeltje onder je hand.
Stap 5: Nu kun je aflezen wat jouw polsomtrek is.
Stap 6: Tel nu de gewenste aantal cm bij je omtrek op. Dit je de juiste maat voor je armband.
Nog een paar tips
  • Meet niet te los maar ook niet knellend strak. 
  • Meet je pols niet als je het heel warm of koud heb. 
  • Vraag of iemand je help

Wat is jouw ideale maat voor je armbandje?Reacties